Werkwijze, mogelijkheden & ondergrond

Werkwijze, mogelijkheden & ondergrond

Mogelijkheden:

Alles wat jij op de muur wilt is mogelijk, behalve plafond schilderingen. Portretten doe ik alleen in pop art stijl (bewerkte foto). Een muurschildering kan in verschillende maten en diverse stijlen worden uitgevoerd. Je kan mij een schetsje of idee aanleveren die ik vervolgens schilder, maar als je mij duidelijk uitlegt hoe jij het toegepast wilt hebben, (eventueel mét of zonder voorbeeld) dan hoeft er geen ontwerp vooraf gemaakt worden. Terwijl ik schilder ontstaat het beeld en kunnen we ter plekke in overleg ook nog kleuren en items aanpassen of juist weg laten.

Op deze site zie je een overzicht van alle muurschilderingen welke door Vrolijke Muur gerealiseerd zijn. Ben je ook geïnteresseerd in één van deze ontwerpen, of heb je een eigen idee of ontwerp wat je graag toegepast wilt zien? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

muurschildering me to you beertje

Werkwijze:

Afhankelijk van wat er op de muur komt, worden vervolgens eerst de basislijnen met potlood op de muur gezet. Bij Disney muurschilderingen of andere bestaande items gebruik ik hierbij een projector om tijd te besparen. Zo kom ik sneller aan schilderen toe. Een groot voordeel is ook dat we dan samen, wanneer het ontwerp op de muur geprojecteerd staat, de plaats en grootte van de muurschildering vooraf goed kunnen bepalen. Tijdens het projecteren moet het kamertje even donker worden.

Vervolgens ga ik schilderen in de omgekeerde wereld. Van achter naar voren en van rechts naar links. Van achteren naar voren, zodat ik niet ‘binnen de lijntjes’ hoef in te kleuren en omdat het handiger is om eerst de achtergrond te schilderen. De items die op de voorgrond liggen worden daar overheen geschilderd. Van rechts naar links schilder ik, omdat ik linkshandig ben. (Anders ga ik met mijn hand door mijn eigen werk heen ;-).

Ontwerp:

Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Of wil je gewoon zeker weten hoe het plaatje eruit komt te zien, dan kan ik een ontwerpschets voor je maken. Meestal kom ik dan vooraf bij je langs om je wensen door te spreken. Het ontwerp stuur ik dan over de mail naar je toe. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe zo’n ontwerpje er dan uit ziet. Met de uiteindelijke schildering erbij.

Vooraf en ondergrond:

Een muurschildering is het allermooiste op een gladde ondergrond, maar ik kan ook op glasvezelbehang of structuurverf werken. Helaas werk ik niet op ‘spachtelputz’ of ‘spuitwerk’. De muur moet voorbewerkt staan in latex of muurverf als ondergrond. Geen ‘afwasbare muurverf’ voor in keukens en badkamers gebruiken, hier pakt de verf minder goed op. Het is handig dat alle spullen die voor de muur staan naar de zijkant geschoven zijn als ik er ben. Liefst niet naar achteren. Dit omdat ik vaak grote stappen naar achteren doe tijdens mijn werk, om het totaalbeeld van een afstand te bekijken.

Muurschildering dromenvanger

Materiaal, kleur en verf:

De acrylverf waar ik mee werk is op waterbasis. Deze verf is geurloos en na een uur droog. Alle kleuren meng ik ter plekke in overleg, afgestemd op de rest van de kleuren en items die al in de ruimte aanwezig zijn. Verder heb ik een koffer met kwasten en een afdek zeil voor de vloer bij me. Daarnaast heb ik niks nodig, alleen elektra en water.

Productietijd:

Bij particulieren is de muurschildering meestal binnen 1 dag klaar. Dit is afhankelijk van de afmeting, ondergrond en het aantal details van de schildering.

Voorbeeld ontwerpschets

Dream away!

Wil je weten wat ik ooit nog graag zou willen schilderen? Kijk dan op mijn Pinterest pagina. Deze staat boordevol toffe ideeën van muurschilderingen, thema’s, illustraties en interieurs van mij en van collega’s.

Kies je een schildering naar eigen idee, heb je een mooi voorbeeld plaatje? Heb je een schildering op deze website gezien of liever toch een ontwerp op maat? Vraag naar de vele mogelijkheden!

Kies je een schildering naar eigen idee, heb je een mooi voorbeeld plaatje? Heb je een schildering op deze website gezien of liever toch een ontwerp op maat? Vraag naar de vele mogelijkheden!

Bel, mail of app voor meer informatie

Marjolein Daemen

Tel: 0625192818

Mail: marjoleindaemen@gmail.com